Jéé, tak tenhle sirup jsem už taky dělala, jenže odhadem, cukr jsem nevážila.
Tak teď dotaz na Hanuli - jak děláš bezový sirup?
A ještě k tomu slazení medem - asi je lepší alternativa oslazení pampeliškovým medem, než jen cukrem. Pravý med nepatří do vroucího čaje, ale někde vysvětlovali, že když čaj zaleješ vodou, po chvilce si z konvice odleješ do hrnku, tak už má takovou teplotu, že medu neublíží a můžeš v klidu s ním osladit. Já většinou čaje nesladím, ale bylinkové některých druhů mám ráda sladké, tak ten med tam dávám (mám taky zbytek palmového cukru, tak dávám i ten).
A co úplně nesnáším je čaj s citronem a medem. čaj ztratí barvu a dostane podivnou chuť, brrr. Asi odpor vypěstovaný v dětství, kdy se to snažili do mě při nemoci lít.