Re: Bylinky a babské rady

Autor: SPIKE, Datum: 06.05.2014 05:48

Jéé, tak tenhle sirup jsem už taky dělala, jenže odhadem, cukr jsem nevážila.

Tak teď dotaz na Hanuli - jak děláš bezový sirup?

 

 

A ještě k tomu slazení medem - asi je lepší alternativa oslazení pampeliškovým medem, než jen cukrem. Pravý med nepatří do vroucího čaje, ale někde vysvětlovali, že když čaj zaleješ vodou, po chvilce si z konvice odleješ do hrnku, tak už má takovou teplotu, že medu neublíží a můžeš v klidu s ním osladit. Já většinou čaje nesladím, ale bylinkové některých druhů mám ráda sladké, tak ten med tam dávám (mám taky zbytek palmového cukru, tak dávám i ten).

A co úplně nesnáším je čaj s citronem a medem. čaj ztratí barvu a dostane podivnou chuť, brrr. Asi odpor vypěstovaný v dětství, kdy se to snažili do mě při nemoci lít.


Vytisknuto z www.week.cz dne 30.04.2024 05:24
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bylinky-a-babske-rady/read.php?1,4686,1143852#msg-1143852