Re: Bylinky a babské rady

Autor: Hanule, Datum: 05.05.2014 22:23

Var je vůbec záhada.

Vzpomenu jen i vícedenní pomalé, táhlé vaření vývarů z kostí, ovšem on stačí i ten "obyčejný" konzumní, a jak umí stavět na nohy. To samé ty cibulačky, kde jde také právě o něj, abys dosáhla kýženého efektu (nejen chuťového říkají). Třebas u těch pampelišek, vzhledem k tomu, že tedy má být cenným zdrojem bílkovin podle výše zmíněného, také není na závadu. Bílkoviny zkrátka varem neničíš.

Jsem na tom s tím řepným naprosto stejně. Nevím tedy, na kolik vycházel cukr kdysi, ale vnímám ten "med" z pampelišek právě jako náhražku těch, jimž z jiných příčin nebyl včelí dostupný.

Už jsem psala, minimálně ten ochucený mi sedí, ovšem při volbě mezi ním a pravým včelím se rovněž kloním ke včelímu. Pokud se černého čaje týče, mám-li zvolit mezi přislazením cukrem, medem, pampeliškovým nebo bezovým sirupem, nejvíc mi chutná s tím bezovým, takže také má skrovná produkce zahučela nejdřív, že. Tudíž následně nepohrdnu ani smetánkou. coffe smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 30.04.2024 09:08
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-bylinky-a-babske-rady/read.php?1,4686,1143828#msg-1143828