Re: Jak vaříte lečo?

Autor: kiwi, Datum: 13.08.2006 11:11

Hlavně nesmím zapomenout na dobrou slaninu - mají ji docela přijatelnou v masně ve Vodičkově proti dívčí škole. Vzhledem k tomu hnusu, který se dnes jmenuje salám nebo špekáčky používám do leča zásadně klobásy. Taky nebyl špatnej salám polskej, ale ten až taky neumějí udělat. Např. jediný špekáček, který jsem ochoten jako milovník špáčků pozřít, je ten z masny na Budějovickém náměstí v Praze 4, je tam nová masna v místě, kde na rohu byla obuv. Ty špekáčky se dají opékat jako za starých časů. Ve vodě je samozřejmě podle receptu starých řezníků musíme nechat 20 minut, aby se rozpustily ty špíčky a z cerbulátu po prvním soustu tekla šťáva. Proto byly dříve v masnách tak dobré špekáčky. Protože to tam máchali třeba celé odpoledne, ale jak říkám, špekáčkům to jedině prospěje. Pokud si ale koupíte v krámě ten hnus, připomínající vyhřezlý molitan..... odcházím zvracet.


Vytisknuto z www.week.cz dne 08.05.2024 21:46
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-jak-varite-leco/read.php?1,500,954#msg-954