Re: Koprovka

Autor: daga, Datum: 24.01.2012 08:33

Kopračku začínám máslovou jíškou a zaleju vodou - mohl by se použít hovězí vývar, ale ten radši zbaštím jako polévku spinning smiley sticking its tongue out , když mám radši s vajíčkem a bramborem. Takže jakoby bešamel, ale bez mléka. Dostatečně rozvařím, za stálého míchání - odbíhat se může, zapomenout nesmí grinning smiley Jen osolím. A pak zadělám smetanou - šlehačkou s moukou, dle potřeby, máme rádi hustší omáčku. Chvilku povařím a vypnu. Pak teprve kopr, ocet, cukr do té správné chuti.

 

A vím, že každý dělá koprovku, zrovna tak jako svíčkovou , trošku jinak.

Teda dělávala omáčku řidší , a kyselejší a tuším že z mléka, nebyla tak krémovitě smetanová .


Vytisknuto z www.week.cz dne 15.05.2024 23:20
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-koprovka/read.php?1,23707,703584#msg-703584