Re: Úprava králíka

Autor: Anavi, Datum: 29.02.2008 23:09

Králík na česneku

Ingredience:
1 králík,
250g másla nebo rost. tuku,
1 větší cibule,
2dl kečupu,
4 stroužky česneku,
1 lžička papriky,
1 lžíce octa,
lžíce cukru,
lžíce soli,
3 lžičky sojové omáčky,

na ozdobu:
petrželka, rajče, pár listů salátu, celerová nať..

Příprava:
Králíka očistíme, omyjeme, naporcujeme a vložíme do pekáčku. V kastrůlku rozpustíme máslo, vsypeme hrubě nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme kečup, prolisovaný česnek se solí, mletou papriku, ocet, cukr, sojovou omáčku a vše promícháme.

Touto marinádou potřeme králíka a necháme v chladnu do druhého dne uležet. Králíka mírně podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby. Při teplotě 180-200 °C upečeme za občasného podlévání doměkka. Ke konci pečení pekáček odkryjeme, aby maso dostalo zlatavou barvu.


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 01:05
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-uprava-kralika/read.php?1,3887,55712#msg-55712