Re: Zapečené variace-žemlovka (zemlbába)

Autor: Anavi, Datum: 22.11.2007 21:50

V diskuzi Co dnes vaříte se bavíme pořád o žemlovce, což mě inspirovalo dát sem recept na tu moji. Tuším totiž, že co rodina, to jiná žemlovka :).

 

Dělám v remosce, takže nejdřív vezmu remosku a vymastím máslem.

Potom nakrájím rohlíky (housky, zbytek veky nebo dokonce vánočku) a pokladu dno. Potom rozšlehám v hrníčku 1 vajíčko, doliju mlékem. To potom lžící nacákám na to pečivo. Další vrstva jsou jablka nakrájená na plátky,prosypaná skořicí, cukrem a nadrobno nakrájenými vlašskými ořechy (když jsou :) ). Na to opět rohlíky, pocákat mlékem, zase jablka, končím rohlíkama, vyliju na to zbytek mléka, dám asi tři plátky másla navrch, zavřu a peču asi půl hodiny.mls smiley mls smiley Já si to pak odkrojím a jím jen tak, rodina si ovšem žádá polít rozpuštěným máslem a posypat ještě skořicovým cukrem, rozmazlenci grinning smiley winking smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 08.05.2024 01:28
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zapecene-variace-zemlovka-zemlbaba/read.php?1,393,34708#msg-34708