Re: nádivky

Autor: Benja1, Datum: 18.11.2006 11:54

Zrovna předevčírem jsem dělala tuto - je to osvědčená klasika:

 

1 kuře s droby, sůl, máslo, vejce, petrželka, rohlík, mléko, muškátový květ, případně strouhanka.

 

Droby z kuřete - t.j. žaludek, srdíčko a játra se nakrájí na malinké kousky, přidá se sekaná petrželka a na másle se osmaží. Nechá se vychladnout. Druhý kousek změklého másla se našlehá  s 1-2 žloutky, solí a muš. květem. Do toho se přidá nakrájená a v mléce namočená žemle, vychladlé smažené droby a promíchá se. Nakonec zlehka sníh. Kdyby to bylo moc řídké - trošku strouhanky.

Kuře se naplní, zašije (nebo spíchne párátky), dá se do pekáče s máslem, podlije a upeče. 


Vytisknuto z www.week.cz dne 05.05.2024 22:34
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-nadivky/read.php?1,2723,2726#msg-2726