Tady toho o koprovce moc není, tak se podělím o moje zkušenosti s touto omáčkou. Dlouho jsem ji nejedla, ale děti ji u babičky nebo ve školce milovaly, tak mi nezbylo, než se ji naučit. A výsledek je ten, že dnes si na ní pochutnávám.
Základ tedy je hovězí maso, nejlépe kližka. Uvařím ho v papiňáku s kořením (pepř, hřebíček, nové koření, bobkový list) a solí. Pak udělám základ - na tuku osmažím cibulku, zapráším moukou, přidám i trošičku papriky (já totiž nesnáším zelenobílé omáčky ), přiliju vývar z masa a povařím. Dochutím trochou vegety, masoxu, přidám cukr, sůl a ocet. Pokud je potřeba, tak ještě zahustím moukou. Nakonec dám smetanu a po odstavení z plotny hodně nakrájeného kopru (mimo sezonu dávám kopr mražený, dá se i koupit). S masem a knedlíkem si pochutnáváme všichni. Věra