Koukám, že fakt, co rodina tak jinej brsalát !
Když jsem ještě bydlela doma, tak máti dělala něco podobnýho jako Anavi, akorát kromě salámu. A taky ředila majonézu mlékem a ještě ale přidávala Tatarku. Salát byl takový řidší a teklo to po talíři.
Pak jsem se vdala a ač tchýni dvakrát nemusím, její salát mi chutnal víc. Prostě mi sedl. Ona si dělala majonézu sama z domácích vajíček a dávala jen brambory a zeleninu. Ale zas byl takový hutný.
No a já dělám takový kompromis mezi oběma.
Taky ho dělám den předem. Schází se nás 8 lidí, takže na dva dny a ještě každýmu domů, suma sumárum z 15kg brambor !
A recept na ten "náš".
Uvařím šílenou hromadu brambor a chlapi je oloupou. Rovnou k bramborám přihodím mrkev a kousky celeru (ten tam miluju já ) uvařit.
Pak do obrovského lavóru brambory protlačuju a otáčím , asi nám všem kuchtičkám známým, způsobem. Mrkev a celer na stejném protlačovacím kolečku nastrouhám.
Zavařenou mrkev s hráškem ještě posekám na menší kousky a přidám.
Okurky si už v létě zavařím nakostičkované, takže jen vyklopím ke všemu.
Cibuli dávám bílou, je jemnější. Ale pokud zapomenu, tak normální, my cibuli můžem ve všem.
Nakonec zamíchám dostatečné množství kupované majonézy.
Ještě před tou majonézou osolím a crknu trochu láku z okurek, ono to ty brambory vstřebají.
No a pak to je práce pro silné chlapy, takže míchají a ochutnávají a je hotovo.
Na svátečním stole pak zdobím mísu se salátem okurkami a nakládanou kápií.
Tak ať se vám ty letošní povedou a máte kolem sebe lidi, pro které je budete rády dělat !