Re: Koprovka

Autor: Alenka, Datum: 25.07.2015 10:05

Tak přidávám recept na koprovou omáčku od Šroubků.

Na 20 dkg másla orestujeme cibuli společně s nasekanými stonky kopru a snítkou tymiánu. Opepříme a přidáme pět kuliček nového koření. Zasypeme hladkou moukou a připravíme světlou cibulovou jíšku. Do ní přilijeme trochu octa a studený hovězí vývar /až 2 l/. Dochutíme cukrem a za občasného míchání provaříme alespoň 10 minut. Provařenou omáčku přecedíme a propasírujeme, dnes si můžeme pomoci tyčovým mixerem.

Pokračujeme tím, že v kelímku zakysané smetany rozmícháme 4 žloutky. Tuto směs vlijeme do omáčky, promícháme a přidáme 2 kelímky šlehačky či 12% smetany. Pak teptve vsypeme nasekný kopr a krátce povaříme, můžeme dochutit cukrem, ale na přidávání octa pozor, rádo se srazí. Podáváme s vejci vařenými natvrdo a knedlíkem.

Je to tuze dobrá omáčka, i když asi dost nezdravá - mastná. Panstvo v hotelu Šroubek si ústa neošidilo. mls smiley mls smiley mls smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 16.05.2024 17:05
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-koprovka/read.php?1,23707,1310623#msg-1310623