Tak přidávám recept na koprovou omáčku od Šroubků.
Na 20 dkg másla orestujeme cibuli společně s nasekanými stonky kopru a snítkou tymiánu. Opepříme a přidáme pět kuliček nového koření. Zasypeme hladkou moukou a připravíme světlou cibulovou jíšku. Do ní přilijeme trochu octa a studený hovězí vývar /až 2 l/. Dochutíme cukrem a za občasného míchání provaříme alespoň 10 minut. Provařenou omáčku přecedíme a propasírujeme, dnes si můžeme pomoci tyčovým mixerem.
Pokračujeme tím, že v kelímku zakysané smetany rozmícháme 4 žloutky. Tuto směs vlijeme do omáčky, promícháme a přidáme 2 kelímky šlehačky či 12% smetany. Pak teptve vsypeme nasekný kopr a krátce povaříme, můžeme dochutit cukrem, ale na přidávání octa pozor, rádo se srazí. Podáváme s vejci vařenými natvrdo a knedlíkem.
Je to tuze dobrá omáčka, i když asi dost nezdravá - mastná. Panstvo v hotelu Šroubek si ústa neošidilo.