Re: Koprovka

Autor: SPIKE, Datum: 24.07.2015 09:14

Tak tohle je přesně barva omáčky, z níž mám kopřivku. Ani nevím proč, ale nesnáším bílou omáčku a anvíc v kombinaci se zelenou je to pro mě nepoživatelné. (Stejně vypadají třeba i fazolky na smetaně.)

Proto přidávám trochu papriky a udělám ev. i tmavší základ.

Asi to chuťově bude úplně stejné, jako to, co dělám já, ale... Asi to mám vrozené, protože jsem koprovku hodně dlouho nejedla, až na nátlak dětí jsem se ji naučila a barvu jsem si přizpůsobila, aby chutnala i mně. grinning smiley 

 

Fotku jsem převzala od receptu z Novinek, tady je ten recept (miluju kližku, proto by mě ani nenapadlo dělat koprovku, rajskou, znojemskou ap. ze zadního masa).

 

Hovězí maso s koprovou omáčkou

Na 6 porcí potřebujete: 200 g másla, 1 kg zadního hovězího, 1 cibuli, zeleninový vývar, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 l mléka, 1 smetana na vaření, sůl, citron, svazek čerstvého kopru, 1 lžíci cukru krystal.

Postup: Očištěné maso nakrájejte na silnější plátky a z obou stran opečte na polovině másla. Vyndejte a na výpeku nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Do hrnce k cibuli vraťte maso, osolte a zalejte vývarem tak, aby bylo ponořené. Vařte asi hodinu do změknutí – čas záleží na kvalitě masa, které používáte. Mezitím si připravte omáčku: zbylé máslo rozehřejte, zasypte moukou a za stálého míchání ji lehce opečte dozlatova (nesmí zhnědnout!). Zalejte mlékem, osolte a přidejte nakrájený kopr. Povařte asi 10 minut do zhoustnutí, okyselte citronem, oslaďte, přilejte smetanu a podle chuti dosolte.

Maso podávejte přelité omáčkou a doplněné houskovým knedlíkem.

 

Galerie:
16babi_koprovka-19.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 15.05.2024 15:54
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-koprovka/read.php?1,23707,1310353#msg-1310353