Re: Cukety - směs k masu a jiné recepty

Autor: SPIKE, Datum: 22.07.2015 12:09

Lilek à la Jean

 

Na 4 porce potřebujete:

4 menší lilky

2 palice česneku

olivový olej

sůl, pepř

 

Postup:

Lilky rozpulte a v každé půlce podélně vytvořte 3 až 4 zářezy hluboké jen tak, abyste neporušili slupku. Oloupané stroužky česneku nakrájejte na plátky a natěsno jimi vyložte vzniklé zářezy. Bohatě zalejte olejem, ochuťte solí a pepřem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů.

Pečte asi 40 minut, dokud není dužnina zcela měkká. Kdyby se česnek připaloval, ke konci lilky překryjte alobalem. Podávejte jen tak s pečivem nebo ke grilovanému masu či rybám.


Tip: 

Lilky můžete také posypat bylinkami (Dáša doporučuje oregano nebo provensálské koření), sýrem feta nebo kousky rajčat, ale musím říct, že to vůbec není potřeba – kombinace pečeného česneku, zeleniny a olivového oleje je sama o sobě delikátní!



 

Galerie:
00001food.jpg 00003food.jpg 00005food.jpg 00007food.jpg 00009food.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 07.05.2024 08:26
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-cukety-smes-k-masu-a-jine-recepty/read.php?1,18056,1309769#msg-1309769