Měkoučká kachní stehna na grilu

Autor: kiwi, Datum: 20.08.2006 09:24

Škoda, že jsem si včera nevzal foťák. Ukázal bych Vám dozlatova, spíš s tmavou, křupavou kůrčičkou grilovaná kachní stehna, resp. kachní čtvrtky. Jsou ke koupi v Makru nebo v obch. řetězcích. Předpečeme je v troubě pod pekáčkem až změknou, ale na barvu " jedeme " až na místě činu - nad uhlíky , které jim dají tu neopakovatelnou tábornickou vůni a po ohni voňavou kůrčičku. Na grilu je to vlastně jen kosmetická úprava, trvající max. 20 min. Podobně lze rychle a efektně grilovat prorostlý, předpečený bůčínek. Ale to hlavní jsem zapoměl ! ! ! Používám na to perforované alobalové misky s drážkami pro zadržení šťávy.  


Vytisknuto z www.week.cz dne 07.05.2024 22:04
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/mekoucka-kachni-stehna-na-grilu/read.php?1,1197