Jak si Taliáni vyrábějí dresing

Autor: kiwi, Datum: 13.08.2006 17:19

To bylo na svatbě právě toho toulavýho italskýho zetě. Přinesli - jak si poručil samotné listy salátu, nakrájenou zeleninu všeho druhu, sterilované žampiony, olivy a každý si nandal sám a ochutil. Takovou čuňárnu, co tu děláme s hlávkovým salátem, zalitým sladkokyselou zálivkou / za chvíli tam plavou splihlé listy jako mrtvoly / to oni vůbec neznají. Dresing si dělali na polévkové lžíci, na kterou nasypali trochu pepře, zakápli octem a třeli, až získali kašičku. Tu pak zakápli olivovým olejem a tuhle trošku zatřeli do řekněme 10 salátových listů. Takže to chytlo jemně nakyslou chuť. K tomu nandali rajský, olivy a baštili jako přílohu. V životě by se nedotkli nějakých omáček s jogurtem a těch německých dresingů, která já mám hrozně rád. Třeba ten dresig se zeleným pepřem od Heinze, to je lahoda. Na hranoly, ke kterým podávám krůtí stehno na ústřicové omáčce a jeřabinách naložených ve sladkém nálevu. Lidi já mám hlad!!!  Asi si dám kiwi.


Vytisknuto z www.week.cz dne 01.05.2024 20:26
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/jak-si-taliani-vyrabeji-dresing/read.php?1,968