Re: Máslo nebo margarín? Co kupujete?

Autor: hespa, Datum: 16.01.2008 22:29

Tak u nás se konzumuje jenom máslo. Děvenka ve svém pubertálním věku vyžadovala mazat margaríny. Po jakémsi článku či relaci, kde se dozvěděla, že jsou tam jakési výtažky z nafty, skončila a přidala se k mamince s konzumací másla. Mě margarín nechutnal nikdy. Sádla dlabu všechna. Jak vepřové, husí i kachni(poslední 2, když je mámgrinning smiley ).Sádlo používám i na smažení, připadně se 100% tukem. Podle mé zkušenosti se tyhle 2 tuky nejméně přepalují. Jen tak na okraj, vepřové sádlo je složením nejblíže lidskému.Když máte nějakou pooperační jizvu, tak nejlepší na zahojení, je potírání a masírování vepřovým sádlem.

Olej používám jen do salátů a to olivový nebo slunečnicový. Ostatní mi smrdí.

S domácím máslem mám zkušenost takovou. Dostávám od kamaráda čerstvé mléko. Mají 5 kraviček (podotýkám bydlí v Praze). Dostávám tudíž neodstřeďované. Přes noc se usadí smetana. Občas udělám to, že si ji seberu a mixerem utluču máslo. Je výborné, slaďounké Tak na dvě tři namazání. Jednou jsem ho nechala asi den nebo dva v lednici a také dostalo tu příchuť o které mluvíte. Dřív, když se stloukalo máslo, tak aby vydrželo, tak se solilo.


Vytisknuto z www.week.cz dne 26.05.2024 05:58
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-maslo-nebo-margarin-co-kupujete/read.php?1,43823,44013#msg-44013