Re: Co z rajčat?

Autor: Hanule, Datum: 18.08.2007 13:17

Ivčo, nedělala jsem ho věky a nemám zrovna po ruce ocet, abych ten nálev zkusila nanečisto, takže možná budou poměry úplně mimo realitu - ale u nás se vždycky dělal tak (princip), že se do misek nakrájela rajčata na půlměsíčky, k tomu na velmi jemno cibulka, kdo chtěl, ten si to opepřil, a nálev se dělal zvlášť do hrnečku, jen se to pak zalilo.

A teď plácám docela od oka, když tak si to ozkoušej a vylij - do hrnku (asi tak ten čtvrtlitrák, třídecák) tři polévkové lžíce cukru, půl soli (nebo kávová lžička, co já vím), tři octa, dolít vodou, ochutnat - odsouhlasit nebo opravit. Nakonec ještě jednu PL oleje.

Fakt se omlouvám, jestli jsou ty poměry nesmyslně, lovím tu z hlubin paměti akorát mlhavou vzpomínku :), jen co bude ocet, ozkouším to a opravím.

Každopádně jestli je to ten salát, který máš na mysli, můžeš takhle vedle natrénovat tobě na chuť akurátní poměry jednotlivých složek. Když se rajčata s cibulkou přelila, ještě se to nechalo chvilku odstát, ono se to prostoupí, pokud bylo nutné narychlo, pak je dobré použít vychlazenou nejen zeleninu, ale i vodu.

 

Dej vědět, pokud to vyzkoušíš dřív jak já, znáš mou maličkost, ta než se k něčemu dokope, bude třeskutá zima.. grinning smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 07.05.2024 05:00
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-z-rajcat/read.php?1,18386,19925#msg-19925