Dresing - pro všechny

Autor: Dasa, Datum: 29.07.2007 00:43

Okoukáno od kolegyně z práce při oslavě kulatin.

 

Základ: Pomazánkové máslo, zakysaná smetana nebo bílý jogurt ( nevylučuje se

navzájem)

a pak dochucuji dle zásob a chuti - hořčice, sůl, pepř, vegeta, česnekové koření nebo čerstvý česnek ( ten dávám jen když vím že nebudou mezi konzumenty žlučníkáři a ti co čerstvý česnek nemůžou) , trošku cukru dle chuti, sójová omáčka nebo worchester a na drobno nasekané bylinky pro chuť a hlavně vzhled - hodně dávám oregano nebo meduňku . Doporučuji připravit dopředu a nechat v lednici zaležet třeba i půl dne aby se ingredience stihly rozležet.

Místo česneku lze dát křen, kopr , Nivu nebo to co má kdo rád . Zatím se každý výtvor beze zbytku zkonzumoval . Navíc v létě v době největšího množství rožnění, opékání a grilování je určitě lepší na zažívání než klasická majonéza či tatarka.

Tak přeju fantazii při výrobě a pak už jen dobrou chuť.


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 06:41
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/dresing-pro-vsechny/read.php?1,18184