Okoukáno od kolegyně z práce při oslavě kulatin.
Základ: Pomazánkové máslo, zakysaná smetana nebo bílý jogurt ( nevylučuje se
navzájem)
a pak dochucuji dle zásob a chuti - hořčice, sůl, pepř, vegeta, česnekové koření nebo čerstvý česnek ( ten dávám jen když vím že nebudou mezi konzumenty žlučníkáři a ti co čerstvý česnek nemůžou) , trošku cukru dle chuti, sójová omáčka nebo worchester a na drobno nasekané bylinky pro chuť a hlavně vzhled - hodně dávám oregano nebo meduňku . Doporučuji připravit dopředu a nechat v lednici zaležet třeba i půl dne aby se ingredience stihly rozležet.
Místo česneku lze dát křen, kopr , Nivu nebo to co má kdo rád . Zatím se každý výtvor beze zbytku zkonzumoval . Navíc v létě v době největšího množství rožnění, opékání a grilování je určitě lepší na zažívání než klasická majonéza či tatarka.
Tak přeju fantazii při výrobě a pak už jen dobrou chuť.