Re: Pomazánky

Autor: SPIKE, Datum: 26.04.2017 11:39

Hrášková pomazánka s mátou

Na 4 porce budete potřebovat: 500 g zeleného hrášku, 1 malou lučinu, 1 lžíci nasekané máty, sůl, pepř, pečivo

Hrášek a máta? Vynikající kombinace, která vás mile překvapí; David HávaFOTO: DAVID HÁVA

 

Postup: Hrášek krátce povařte a přelijte ledovou vodou, aby zůstal krásně zelený. Pak ho slejte, dejte do mísy, přidejte lučinu, čerstvou nasekanou mátu a vše rozmixujte nebo důkladně rozmačkejte. Pomazánku nakonec podle chuti osolte a opepřete. Nakrájené plátky pečiva potřete pomazánkou a ozdobte lístky máty.

Tip: Místo lučiny můžete do pomazánky přidat 2 lžíce čerstvého tvarohu.

 

 

 

Cottage s jarní cibulkou

Na 4 porce budete potřebovat: 2 kelímky sýra cottage, ½ lžičky citronové kůry, půl lžičky římského kmínu, 1 svazek jarních cibulek, 1 lžíci nasekané petrželky, 2 lžíce tvarohu, sůl, pepř

Lahůdková cibulka je jarní klasikou. Také ji máte rádi jako my?; David Háva


Postup: Římský kmín opečte na suché pánvi a pak ho rozdrťte v hmoždíři. Do mísy vyklopte oba kelímky sýrů a promíchejte je s tvarohem. Přidejte římský kmín, citronovou kůru, petrželku a nasekané bílé části jarních cibulek. Pomazánku důkladně promíchejte. Podle chuti ji osolte a opepřete. Na suché pánvi opečené plátky pečiva potřete pomazánkou a posypte zelenou nasekanou částí jarních cibulek.

Tip: Pro pikantnější variantu opečte spolu s kmínem na pánvi špetku chilli vloček a rozdrcené je pak vmíchejte do pomazánky.

 

 

 

 

Tvarohová pomazánka s křenem

Na 4 porce budete potřebovat: 1 kelímek polotučného tvarohu, kousek čerstvého křenu, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžíci mixu nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, pažitka, koriandr), sůl, pepř, 2 jarní cibulky, 2 lžíce smetany

Křen je výrazný, ale léčivý. Zkusíte ho i vy?; David HávaFOTO: DAVID


Postup: Jarní cibulky nasekejte nadrobno a křen nastrouhejte na jemném struhadle. Tvaroh rozšlehejte se smetanou. Přidejte cibulky, bylinky, nastrouhaný křen, citronovou šťávu a vše dobře promíchejte. Nakonec pomazánku podle chuti osolte a opepřete. Natírejte ji na celozrnné pečivo nebo tousty.

Tip: Pro jemnější chuť pomazánky použijte polovinu tvarohu a druhou polovinu nahraďte lučinou nebo jiným čerstvým krémovým sýrem.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 00:54
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pomazanky/read.php?1,1701,1438920#msg-1438920