Re: Pomazánky

Autor: SPIKE, Datum: 09.09.2015 20:02

SRBSKÝ AJVAR

Suroviny

5 podlouhlých červených paprik (kapií)

5 zelených paprik

2 lilky

1 palice česneku

2 lžíce rostlinného oleje

2 lžíce citronové šťávy nebo vinného či jablečného octa

1 lžíce mletého černého pepře

1 lžička soli


Postup

Troubu předehřejeme na 230 °C, nebo rozpálíme gril. Papriky a lilky narovnáme na plech nebo na grilovací plotýnku a pečeme je v troubě či na grilu zhruba 30 minut, až se na slupce začnou vytvářet puchýřky a zčerná. Vyjmeme, papriky dáme do jedné misky a lilky do druhé, přetáhneme potravinářskou fólií a necháme alespoň 10 minut zapařit, slupka pak půjde krásně stáhnout. Papriky a lilky oloupeme, odkrojíme stopku a zbavíme semínek. Rozmixujeme dohladka s oloupanými stroužky česneku, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou nebo octem. Promícháme a pomalu přiléváme za stálého míchání olej do konzistence kaše. Uložíme do chladničky, nebo rozdělíme do čistých, suchých sklenic a sterilujeme 10 minut v hrnci s horkou vodou.


Více na: http://www.tchiboblog.cz/svaciny-do-skoly-pet-uzasnych-pomazanek/

 

Galerie:
mg_2452.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 02:52
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pomazanky/read.php?1,1701,1323263#msg-1323263