Re: Sýrová polévka

Autor: Anavi, Datum: 20.12.2007 21:55

A jak ji vařej Švýcaři: winking smiley

Svýcarská sýrová polévka

Zařadit do vlastních kategorií Tisknout Stáhnout Přidat vlastní foto

Ingredience

200 g sýra Ementál
150 g tvrdší veky nebo žemle
3 šálky hovězího vývaru
1 šálek bílého vína
sůl
mletý pepř
2 středně veliké cibule
30 g slaniny

Postup přípravy

1.Veku nakrájíme na kostky, vložíme do vroucího vývaru a 10 minut povaříme. Potom je prolisujeme do kastrolu, zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Přilijeme víno, přidáme jemně nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme a ohřejeme.
2.Slaninu nakrájíme na slabé plátky, vložíme na pánev, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova.
3.Polévku nalijeme do nahřátých šálků, ozdobíme rozškvařenou slaninou s cibulí, posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou a podáváme.
15.03.2004


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 18:47
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-syrova-polevka/read.php?1,39572,39595#msg-39595