A jak ji vařej Švýcaři:
Zařadit do vlastních kategorií Tisknout Stáhnout Přidat vlastní foto
200 g sýra Ementál
150 g tvrdší veky nebo žemle
3 šálky hovězího vývaru
1 šálek bílého vína
sůl
mletý pepř
2 středně veliké cibule
30 g slaniny
1. | Veku nakrájíme na kostky, vložíme do vroucího vývaru a 10 minut povaříme. Potom je prolisujeme do kastrolu, zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Přilijeme víno, přidáme jemně nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme a ohřejeme. |
2. | Slaninu nakrájíme na slabé plátky, vložíme na pánev, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. |
3. | Polévku nalijeme do nahřátých šálků, ozdobíme rozškvařenou slaninou s cibulí, posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou a podáváme. |