Re: Co děláte z jablek?

Autor: Evana, Datum: 29.01.2010 16:19

Zapečená jablka v remosce

Remosku vyložím pečícím papírem a naskládám oloupaná jablka zbavená jadřinců. Vzniklé díry naplním marmeládou a zakysanou smetanou, nebo měkkým tvarohem, tak půl na půl. Pod každý jablko dám piškot, aby náplň nevytekla. Posypu sekanými ořechy, navrch položím plátek másla, posypu vanilkovým cukrem a skořicí. Nepatrně podleju vodou, protože jablka pustí šťávu a s kouskem toho másla je to docela dobrá a nízkonákladová chuťovka. Je dobrý jablka ohlídat, aby se moc nerozpekly. Nejlepší jsou upečený tak napůl.

 

Galerie:
21109 027.jpg 21109 032.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 11.05.2024 18:54
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-delate-z-jablek/read.php?1,296084,326284#msg-326284