Hraběnčiny řezy pro Gabču
50dkg hladké mouky, 10dkg krupicového cukru, 1 Hera, 4 žloutky a půl prášku do pečiva. Je to linecké těsto zkypřené práškem. Těsto rozválím na plát a položím do hlubšího plechu tak, aby byl vyplněn až po okraj. Těsto, které přesahuje plech, odříznu kousek pod okrajem plechu. To co odříznu, je toho asi jedna čtvrtina z těsta, dám vychladit do ledničky a mezi tím natřu na těsto rozdělaný tvaroh s cukrem a citronovou kůrou, podle chuti. Na tvaroh nastrouhám jablka, posypu vanilkovým cukrem a skořicí. Na jablka natřu sníh ze čtyř bílků a asi čtyř lžic cukru. Na sníh se nastrouhá na hrubém struhadle zbytek vychlazeného těsta.
Peče se asi 50 minut na 170 stupňů. Může se ještě pocukrovat.
Obrázek jsem stáhla z Livingu, kam jsem dávala před lety recept. Jsou na něm h. řezy, ale místo jablek jsem dala rebarboru. Je to taky výborný.