Nevím, jestli tady už nějaká podobná diskuze není, ale napadlo mě, že je teď období jablek a určitě mnohé z nás přemýšlí, co s nima. Já jsem nedávno zkoušela recept z l. diskuze na Jablečné knedlíčky a musím říct, že je pochválil i můj manžel, ketrý na sladký moc není. Takže tady je :
Jablečné knedlíčky
500g nahrubo nastrouhaných jablek smícháme se 140g hrubé mouky. To je základ pro těsto. Já to rukama pořádně propracuju, aby se vše spojilo. Nechá se odstát (nejlépe cca 2 hodiny), v časové nouzi je vyzkoušena i půl hodina. Z těsta tvoříme kuličky asi jako švestkové knedlíky, tvaruji je v hladké mouce (je to patlačka ..., je potřeba těsto pořádně spojit) a vařím v osolené vodě tak cca 8 minut. To je nutné vyzkoušet. Hotové polévám máslem, cukruji, sypu strouhanými ořechy, tvarohem, kakaem, skořicí..... Nebo polít kysanou smetanou, jogurtem, měkkým rozšlehaným tvarohem atd.
My je děláme z minimálně kila jablek, někdy do základního těsta přidám skořici, někdy drcené ořechy....
Vypadají jako "klouzáky", jsou ukrutně laciné (pokud máte svá jablka, je to skoro zadarmo....)
Recept je zkopírovaný a fotečku jsem z dovolením taky " uloupila " vedle. Nevím jak vy, ale já když to vidím, tak nějak víc mě to naladí, abych to zkusila.
Ještě jednu maličkost, když byly jablíčka moc šťavnatý, tak jsem je trochu vymačkala.