Ivčo, můj "hlubokosklon" (jak by napsala Quendery - už tu dlouho nebyla) a "kloboukusmeknutí" jak jsi zvládla - inspirace pro další - zelenina a sekaná je vždycky , nechápu - u nás sekaná byla vždy braná jako " z nouze cnost" ... na druhou stranu ... při svatbě mé sestry i bratra (oba měli svatbu nejen na radnici, ale i v kostele, v jeden den, dááávno tomu, pan farář byl pozván na posezení a oběd, neskutečně příjemnej pán) - můj strýc, zarputilý komunista, takový ten z přesvědčení, ne z prospěchu a pan farář si chodili "potají" (než na stůl přišlo - bylo mraky jiného, měli jsme vše doma, sekaná byla ve vedlejší místnosti) zakrajovat sekanou - asi trošičku jinou, než donesl tvůj kamarád - vepřová paneka uvnitř, sekaná jako obal (ale dost), zamotané v "závoji" - vepřové bránici https://www.reznictvibrabec.cz/veprova-branice/ a povídali si u toho - většina svatebčanů nakonec neseděla u stolu a chodila je poslouchat, bavili se všichni náááááramě (někdy o lidech, někdy o "žvanci" ... tady se sešlo asi obojí) ...
Ptala jsem se proto, že mne čeká "grilovačka", asi tak půlka oproti tvé "oslavě" - jen tak pokec, posezení, původně jen rodina, Tonda domluvila v so i "vlastně" s přítelkyní a jejím synem, žádnej mlaďoch ... dám to ... vše se odvíjí i od ročního období .... jednohubky taky ne, zeleninu samostatně, zálivky dle uvážení ... ať si každý namíchá ... upeču krom štrůdlu z pivního těsta i "tyčky" z kupovaného listového těsta (nekoupila jsem snad 20 let), ale Tonytáta o jich "básní" snad už půl roku (dělávali je se Sašou na různé kamarádosešlosti) .... a co dál, krom masa na grilu a špekáčků pro dědka a Tondu ..........
A na výzdobu ... naštěstí ta nutná není