Ivčo, pokud budou kluci v té domě ve tvé péči, předpokládám, že radí pomohou ... nech jim volnou ruku tak nějak v experimentech, oni vědí, co jim chutná ... a budou za hvězdy, nezapomeň chálit (ale to víš, učím kosa tahat žížalu) ... na chlebíčky se vykašli, máš pravdu, že padá - jednohubka je sice ználnlivě pracenější, ale ono tomu ve finále tak není ... stačí třeba pomaz. máslo, trošku, kolečko kobásy, kosek jakéhokoliv sýra (na hody - to se tady vystřídalo mraky strávníků během půl hodky) jsem na tenhle základ dala buď kuličku hroznu nebo kousek pidi rajčete, či kousek papriky, okurky, prostě co pod ruku přišlo --- ty byly během chvilky pryč (u nás nebyla jediná :"zastávka" stárků, muzikantů a všech co šli kolem) ... úspěch, docela velký, i když byly malé koláče, měl makový a ořechový štrůdl (tak 5cm průměr) - nehodlám a nikdy jsem neměla ambice dělat nějaké rohlíčky, šátečky, překládané koláčky - na mne zbytečně moc crcátí s nejasným výsledkem - neumím, vždycky jsou to "rozpičky" jak říkala moje mamka. Rcp. na tohle nekynuté kvasnicové těsto pošlu večer, pečivo z něj drží vláčnost dlouho, na svatby v naší rodině se z něj pekly svatební koláče dva dny předem, musím dohledat. Moje teta s něj děávala i takové miniuzly, jen sypané knínem a solí, bývaly úúúúúúžasné.
Šneci z listového se dají udělat taky dopředu, jen pozor, nedopečené budou čerstvé super, později už to nebude úplně ono, nedělej velké.
Víš, jeden z našich známých vždycky říká - v jednoduchosti je síla