Re: Oslavy - co u vás nesmí chybět

Autor: babkaela, Datum: 31.08.2021 11:54

Kurňa, skáče mi to jinam, na medových řezech není co pokazit, je to vždy sázka na jistotu ... pro normál narozky dělám ze 7 plátů (pizzová forma), dort jako kolo od vozu, na sešlosti jsem střídmá - no, trochu jiná volba, lepší krájet na řezy než díly dortu - na plech, na polovinu (šířky) - přehnu pečící papír, abych věděla, kde půlka - 6 těchle korpusů, 3 a 3 na sebe - dle situace, buď kostky nebo klasický kousek řezu. Nejsem super cukrářka, mám ráda šup šup a rychle od toho. Krém dělám nastavovaný pudinkový, jiný neumím stydlin smiley , sestra dělala karamelový se slazeného mléka - bojím, bojím vařit plechovky v tlakáči. Kamarádka podle mého rcp už dělá na všechny narozky taky Marlenku - oni ji všichni milují, ona je sestra spořivá, naučila se péct tohle ... spokojenost.

Anavi napsal(a):

Medové řezy nedělám (neumím), ale mohla bych pro děti upéct perníčky winking smiley.

 

Víš co by dle mého soudu a zkušeností nemělo chybět ? ........... rychlé, hodně muziky za málo (dnes už moc ne, ale máš snad něco doma) peněz .... různé saláty - zelný, míchaný ovocný, míchaný zeleninový, dle vlastních chutí ..... kamarádka dělává celerový s nakládanou cukrovou kukuřicí, trochu přikořenit, trochu majonézy - sežraný je vždy jako první.

V so jsme grilovali, jen synové, děda, já, Tonda a Laura - měla jsem tak nějak bobky, že jsem naložila málo masa - Tony táta ugriloval skvostně - ale .... já udělala (blbka) ještě mísu salátu - okurky, rajčata, papriky, bulharský sýr, gouda, šunkový salám, vše na kostičky (okurky nechám napřed "vypotit" bo moc "vody"), sůl, špetka pepře, majonéza - té jen tak trochu, Tonytátovi bez majonézy, Tonda jen grilovaný špekáček (ona maso jaksi jako takové nemusí - krom kuřecího a králičího), dědek špekáček a maso ... maso měli všichni, ještě zbylo, salátu u grilovačky bylo tak na knop ... se z toho pos... měli jsme ho k večeři dva dnyy před tím.

Ale ubezpečím tě - při tolika lidech se stejně všm nezavděčíš, stejně tě víc lidí bude chválit - i kdyby neměli co do zobáku, bodou rádi, že se sešli, poklábosili, viděli vás, kdo tě bude chtít pomluvit - i kdyby byl sebespokojenější a stoly přetékali - pomluví.

S nádobím - tak nějak ty "hlavní" vyřeš na pocelánu či keramice, zbytek zobání dej papírové (pozor, pokud tam budeš mít nějakého zakukleného ekoteroristu - plasty jsou hodně thumbs up angry smiley ) - neřeš to až tak - viz víše - jen prosím, pokud budete mít venku - zadej "dres code" - to, co se může umatlat.

Pokud zima - na pití super je kotel punče, v teple bowle (kurňa, nevím zda dobře psáno, ale vím, že je taky hned pryč). Před 14 dnyy jsem byla na sešlosti, smutné (zemřel můj 94letý stýc) a současně veselé bo jaksi není příležitost se v této sestavě sejít - obyč jakési méněbublinkové vody se snítkou medunky a máty a pár kolečky limetky se tam za odpoledne vypilo hoooooooooooooooooooodně .. bylo ale hodně teplo.


Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 11:22
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-oslavy-co-u-vas-nesmi-chybet/read.php?1,1590480,1590560#msg-1590560