Re: Domácí šťávy a likéry

Autor: babkaela, Datum: 10.07.2018 13:15

Drahuško, podle rcp. našeho na ořechovku se po uležení v lihu naředí ještě svařenou vodou s cukrem, přidá a objemu winking smiley a není tak silná (lihová).

Višňovku, rybízovku, jostovku apod. můj chlap napřed ovoce zasype cukrem a nechá na sluníčku třeba měsíc, cukr se rozpustí, neprotřepává, potom teprve dolívá "kalvados" (u nás by to asi byla jablkovice, páleka z jablečného zkvašeného moštu).

Ovoce v rumu jsem nedělala nikdy, vím, že nakládávala moje teta, prosypává se trochu cukrem https://www.i60.cz/clanek/detail/1181/jak-varily-nase-prababicky-ovoce-nalozene-v-rumu .


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 11:57
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-domaci-stavy-a-likery/read.php?1,1464437,1504918#msg-1504918