Re: Domácí šťávy a likéry

Autor: SPIKE, Datum: 17.06.2018 22:27

Ořechový likér

Ingredience

1 ks

 

1/4 l

1/2 l

500 g

35 ks

5 ks

1/8 l

1,5 l


Postup přípravy

 

Nejprve připravíme ořechy. Nezralé ořechy rozkrojíme na čtvrtky a namočíme na 24 hodin do vody. Po uplynutí této doby vodu slijeme a ořechy vložíme do láhve, nebo do větší sklenice. Zalijeme vodkou nebo žitnou. Zadělanou láhev se zalitými ořechy postavíme na teplé místo v domě / bytě a necháme stát asi měsíc.


Po měsíci slijeme alkohol do čisté láhve a uschováme. Ořechy znovu zalijeme čistou vodkou nebo jinou pálenkou - přibližně 1/8 litru, přidáme líh, hřebíček, skořici, pomerančovou kůru a cukr svařený s vodou. (Cukr vaříme s vodou asi 15 minut.)


Láhev opět postavíme na slunce asi na 14 dní. Pak tekutinu scedíme, smícháme dohromady pálenku z prvního namáčení ořechů i z druhého. Znovu dobře procedíme a slijeme do láhví. Pečlivě uzavřeme a ještě necháme uležet. Likér je hotový a můžeme jím potěšit své blízké.

 


Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 13:51
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-domaci-stavy-a-likery/read.php?1,1464437,1501587#msg-1501587