Re: Domácí šťávy a likéry

Autor: Hanule, Datum: 17.06.2018 22:20

Dokud nevytvoří dřevitou skořápku uvnitř a je tam ten měkký bílý náznak, jsou tzv. jánské.

U dezertních kandovaných janských ořechů se po deset dní vymývá přebytečný juglon, a i tak se doporučovala umírněná konzumace třeba jednoho až tří kusů za den (může to být zastaralá informace, to ano, prověřte si raději obojí) - tady do toho jdou natvrdo... Nu, účinky mohou být vskutku magické. Je to důležitá látka, s dávkováním nevím.

http://botanickazahrada-ol.blog.cz/1610/ne-znamy-juglon

 

Klasická ořechovka se louhuje z vnitřních přepážek zralých ořechů.


Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 13:28
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-domaci-stavy-a-likery/read.php?1,1464437,1501583#msg-1501583