Možná to žádný vliv nemá, ale zhoršení to určitě neznamená.
Ozdravte běžně kupované maso pivem !
Vím, co vás napadá:
“To jako že zapijeme maso pivem a bude to zdravější?”
Ne, ale pokud maso naložííte na 4-6 hodin do marinády (pivo, olivový olej, sojová omáčka a koření, podle chuti), stane se něco velmi pozitivního!!!
Pivo dramaticky snižuje úroveň chemikáli ív průmyslově vyráběném mase, které mohou způsobovat rakovinu.
Pivo je více účinné než víno a maso marinované v pivu i lépe chutná.
Pokud je maso v pivě marinované více než 6 hodin, snižuje zároveň i množství nebezpečných
heterocyklických aminokyselin (HAS), které přirozeně vznikají při pečení nebo grilování masa.
Ve srovnání s masem, které v pivu marinované nebylo, to může být až o 90%.
Samotnou marinádu už pak nekonzumujte.
Tento efekt není vůbec zanedbatelný.
Jen abyste pochopili souvislosti, tak například maso z krávy, která konzumovala celý život trávu, je ve
srovnání s masem krávy, která trávu nikdy v životě neviděla, asi takový, jako mezi Rols Roycem a Trabantem - a to doslova.
Maso z velkoprodukce obsahuje antibiotika, růstové hormony, koncentrované toxiny a choroboplodné bakterie, což moc dobré a zdravé tedy není.
Pokud nemáte na výběr, pivová marináda je cestou menšího zla. Pokud se nepostaráte o své zdraví dnes, zítra budete nuceni investovat do "ozdravování" u lékaře a v nemocnicích. Podobně je to i s ostatním masem, nejen s kravským.
Všechna masa prodávaná v obchodních řetězcích obsahují antibiotika, růstové hormony, koncentrované toxiny a choroboplodné bakterie..