Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá

Autor: SPIKE, Datum: 27.01.2015 15:28

Tady byl na fb i výpis těch obsažených éček

Tade Smouker Neškodlivá éčka: E410, E412, E415, E202, E330, E325, E260, E270.
Alergeny: E224
Nevhodné pro děti, způsobující hyperaktivitu, alergen: E211, E250, E621, E120.
Nežádoucí účinky: E954, E250, E450, E621

 

Je spíš zarážející, že i do salátu se dají nějaká éčka narvat. Selský rozum mi napovídá, že salát je směs zeleniny nějak ochucená. Tedy pokud možno přírodně a co nejmíň, aby vynikla chuť původních surovin. Že se to holt zaleje nějakými umělými dresingy a tím se přebije kladný přínos zeleniny přidanými chemickými produkty, je už jiná otázka. sad smiley

 

 

Ono je z principu už nežádoucí si kupovat hotový salát. Tím zpracování se ztrácejí nejen různé vitamíny, ale také se vytratí křehkost a svěžest, která dělá salát salátem. Ikdyž asi zase lepší trochu ovadlý salát, než bageta s uzeninou... winking smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 08.05.2024 13:55
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vareni-co-nam-ublizuje-a-co-pomaha/read.php?1,1102091,1251633#msg-1251633