Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá

Autor: jaja99, Datum: 25.08.2014 15:36

I ty nutriční jsou naprosto nahouby, citce je z výše uvedeného článku

Palmový tuk je přitom výrazně škodlivější než tuky ostatní, jelikož obsahuje vysoké množství nasycených mastných kyselin, a přispívá tak k ucpávání tepen a výrazně zvyšuje riziko infarktu. Ve sto gramech obsahuje 49,3 gramů nasycených mastných kyselin, pro srovnání — ve vepřovém sádle je jich 39,2, v olivovém oleji 13,8 a v oleji slunečnicovém 9,9 gramů. Oproti oleji řepkovému jich obsahuje dokonce takřka sedmkrát více.


Vytisknuto z www.week.cz dne 08.05.2024 09:17
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vareni-co-nam-ublizuje-a-co-pomaha/read.php?1,1102091,1198639#msg-1198639