Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá

Autor: skrblice, Datum: 03.02.2014 17:23

Kdysi jsem na netu četla, že bychom měli konzumovat ovoce a zeleninu vypěstovanou v našem podnebním pásu, že cizokrajné ovoce a zelenina nemají pro naše tělo takový přínos.... že ho naše tělo neumí zužitkovat tak, jako tam, kde ho vypěstovali. Je to jenom zpestření stravy. Asi na tom něco bylo. Dříve jste v zimě rajče nekoupili, okurku leda tak nakrájenou, mraženou. Z ovoce to byly vesměs jablka, hrušky, švestky, broskve, meruňky, jahody, lesní plody. Kdo chtěl, tak si zavařil, nebo dal na mražák. Tropické ovoce bylo párkrát do roka a to ještě omezeně. A zelenina se dala skladovat v chladném sklepě v písku..... mrkev, celer, petržel. Dnes se všechno urychluje a je to k prdu. Nikdy jsem se nezabývala tím, co jím. Dnes už uvažuji jinak, ikdyž vím, že už tím nic nezachráním, ale aspoň mám dobrý pocit. Přestala jsem kupovat polotovary, snažím se všechno připravovat z čerstvých potravin. Honza si jede dál podle svýho, nechce nic měnit, takže si občas koupí párek, klobásu, paštiku.... ale mě už to neláká. A sůl? Ta je u nás "nad zlato" angry smiley angry smiley angry smiley .... myslím si, že solím tak akorát, ale Honza a tchýně solí už předem, aniž by jídlo ochutnali. Posledně mě tak naštvali, že jsem se rozhodla jim příští jídlo pěkně "osolit" grinning smiley grinning smiley grinning smiley... fakt jim to extra osolím, aby si to pěkně přesolili.... a já v tom budu hezky nevinně grinning smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 14.05.2024 05:49
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vareni-co-nam-ublizuje-a-co-pomaha/read.php?1,1102091,1102956#msg-1102956