Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá

Autor: SPIKE, Datum: 02.02.2014 18:37

Mně stévie moc nechutná, cítím tam takovou divnou pachuť, ale mohla bych zkusit přidávat ji do pečení, nahradit část cukru. Snažím se dávat cukru všude mnohem míň, než je v receptu a používat spíš ten tmavý třtinový. O medu jsem se dozvěděla, že vysokou teplotou (varem) nejen že ztrácí mnoho ze svých důležitých látek, ale dokonce že se některé mění ve škodlivé, tak ten se snažím používat spíš zastudena.

Dostali jsme se tedy zas k tomu, že nejlepší je používat vpodstatě vše, vše pokud možno původní, čerstvé a v rozumném množství. Musíme se snažit přistupovat k potravinám jako k lékům - užívat je rozumně, v rozumném množství i úpravě, aby nám pomáhaly a ne škodily.


Vytisknuto z www.week.cz dne 13.05.2024 21:54
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vareni-co-nam-ublizuje-a-co-pomaha/read.php?1,1102091,1102408#msg-1102408