Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá

Autor: SPIKE, Datum: 02.02.2014 17:07

Sheilo, v tom pořadu se mluví i o jiných solích - tzv. keltské, dietní (tam je sůl sodíková částečně nahrazena draselnou). A logicky tam vysvětlují, že tyhle soli jsou sice lepší, než jen sodíková, ale pokud se budou používat taky nestřídmě, nahradí se jen jeden předávkovaný prvek v těle jiným. Tedy opatrné solení vždy.

 

To je podobné jako problém s nadbytkem cukru - bílý rafinovaný je špatný, ale nahradit ho hnědým třtinovým je sice fajn, ale stále je to cukr a když ho je moc, tak to škodí vždy, ať je ten cukr jakýkoliv. Ten tmavý obsahuje kromě sladkých kalorií ještě nějaké vitamíny a minerály tělu prospěšné, ale ten cukr je tam stále. Stejně tedy tmavší nečištěná sůl z čistých oblastí planety obsahuje i leccos navíc, co je pro tělo dobré, ale to NaCl je tam pořád. A to je to, co v nadbytku tělu škodí.


Vytisknuto z www.week.cz dne 13.05.2024 11:38
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vareni-co-nam-ublizuje-a-co-pomaha/read.php?1,1102091,1102350#msg-1102350