Re: VAŘENÍ - co nám ubližuje a co pomáhá

Autor: drahus, Datum: 02.02.2014 11:59

Také se snažím omezovat sůl kvůli vysokému tlaku a cholesteerolu. Uzeninu se nsažíme jíst minimálně a sýry lze upravit tím, že z nich udělám pomazánku. Třeba z nivy a pak se to dá.

Prostě nechápu - za komančů salámy a vůbec uzenina tak přesolená nebyla ani sýry. Měli jsme zřejmě přisnější normy, než má EU. Teď se některé uzeniny nedají ani jíst, jak jsou slané, hlavně šunky a zauzené věci. V létě je sůl potřeba, aby nás nutila v horku pít. I zvěř má lizy, ale samo, my té soli máme moc...


Vytisknuto z www.week.cz dne 30.04.2024 16:44
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vareni-co-nam-ublizuje-a-co-pomaha/read.php?1,1102091,1102128#msg-1102128