U nás se dělá hodně rýžový nákyp s jablky, štrůdl, 2-3 jablka přidávám nastouhaná i do olejové bábovky, případně perníku na plech.
Dobré jsou i Hanulčiny ovocné knedlíky s jablky, u nás se však vždy místo hrubé mouky dávala ("odpalovala") krupice.
Ještě jsem ve starších mailech vyštrachala https://www.email.cz/download/i/aPORjJlYUuK4Lfy2ySoZs4vmdq6Gp1q0ysh3QDwA_Hhb5IoTD3NLCek88wZ1SH8SMFQLHrw/0129_jablecne_moucniky_recepty_2007.pdf.pdf
A ještě troška https://www.google.cz/search?q=jablkov%C3%A9+mou%C4%8Dn%C3%ADky&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=WdxBUpjyFMPetAbuhoGwCg&ved=0CD4QsAQ&biw=939&bih=599&dpr=1.09
A ještě jsem dělala jablkovou přesnídávku (vloni i předloni pro vnučku, nepohrdli však ani velcí mlsouni) http://www.labuznik.cz/recept/jablkova-presnidavka-pro-deti-od-hanule/ , do některé jsem přidala švestky nebo ostružiny, do letní meruňky, pro trošku změny chuti lze přidat jakékoliv ovoce.