Re: Spojená pekařka weekovská

Autor: daga, Datum: 23.11.2012 23:02

A jedna rychlá varianta štoly , nemusí se péct dopředu, postup je i suroviny jsou nenáročné, vhodné i pro naprosté začátečníky.

Nezaměňovat s pravou štolou, která je chutí asi jinde, musí se péct dlouho dopředu a nechat rozležet , tohle je prostě jen ala štola.


Tvarohová štola od Mikori - z Livingu ...

 

Suroviny:

1 kostka tvarohu,

15 dkg másla, nebo hery

12 dkg cukru krupice

1 vanilk. cukr

37 dkg hl. mouky

1,5 peč.prášku

2 vejce

hrst pokrájených suš. meruněk

půl vaničky kandované pomer. kůry

hrst hrozinek,dvě hrsti posekaných vlašských ořechů

1 lžíci rumu

 

Postup:
-smíchám sypké přísady, přidám ostatní,zpracované těsto trošku rozválím na pomouč. vále a vytvaruju válec( někdy do těsta před zarolováním zamačkám posekanou čokoládu),

dám na plech vyložený peč. papírem, šejdrem jako je na fotce, protože dost nabyde.

Peču na prostředním roštu,v el. troubě asi 40 min., při cca 170 .

Horkou štolu potřu důkladně máslem a posypu moučk. vanilk. cukrem, a pak ještě jednou po vychladnutí.

Je vláčná, voňavá, a naučila se ji i moje kolegyně, která nepeče vůbec, fakt to nic není, a výsledek za to stojí.

 

Galerie:
tvarohova_stola_0098.jpg tvarohova_stola_0099.jpg tvarohova_stola_0118.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 22:17
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-pekarka-weekovska/read.php?1,719067,878861#msg-878861