Re: Spojená pekařka weekovská

Autor: daga, Datum: 04.11.2012 13:51

Je čas jablíček, tak co si upéci tento vynikající, lahodný , osvěžující jablečný koláč do dortové formy?

Zdroj jsou Babicovy dobroty, ale já ho mám od neteře thumbs down

Pozor , upéci v dostatečném předstihu, protože se podává vychlazený, nejlépe opravdu z lednice thumbs down thumbs down thumbs down

A je pro milovníky tvarohu a nebo naopak , pro ty, co tvaroh nemají rádi, protože náplň není tvarohová spinning smiley sticking its tongue out

 

 

Jablečný koláč

 

Základ:

1 vejce , 80 g másla, 100 g cukru , 200 g hladké mouky , 1 kypřicí prášek

Náplň:

5 jablek , 2 kysané smetany 15 %, 1 smetana 30 % , 1 pudingový prášek vanilkový , 100 g cukru , 1 vejce

 

Postup přípravy receptu:

Vejce, kypřicí prášek, třetinu kostky rozpuštěného másla, cukr a hladkou mouku vložíme do mísy a utvoříme těsto.

Propracujeme těsto na válu a vytvarujeme po stěnách dortové formy.

Do formy pak rozmístíme odjádřená a na plátky nakrájená jablka - lepší jsou na malé kousky.

 

Do misky dáme dvě kysané smetany, smetanu, cukru, vejce a pudingový prášek. Promícháme a nalijeme do formy.

Dáme do trouby, kde pečeme 45 minut na 180 stupňů.

 

Jo a tento koláč se nejí teplý, po vytažení z trouby je náplň ještě neztuhlá, samo je nejlepší po vychlazení v lednici thumbs down

 

P.S . A ještě jeden poznatek, máslo se nemusí rozpouštět , prý je lepší ho nastruhat a zpracovat těsto, není tak práce s těstem mastná a lepivá.

 

Galerie:
jablečný koláč.jpg jablečný koláč 2.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 17:23
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-pekarka-weekovska/read.php?1,719067,868382#msg-868382