Re: Vaření z dýní

Autor: peefko, Datum: 23.10.2012 21:10

Romi, nech si je na ozdobu a pak je sněz, hokaida jsou výborná a nemusí se vůbec loupat.

Anavi, recepty na dýně jsme si tu už někdy dřív dávaly, možná to bylo ve vyřezávání dýní, tam se to ale ztratí. U nás doma se dýně používá hodně a letos máme obzvlášť velkou úrodu. Na záhoně mámě ještě asi 30 ks hokaido a dost kusů dýně máslové (i když podivně vybarvené). Dělám hlavně polévku, a pak pečenou se zeleninou, loni jsem dělala kandovanou, která má u dětí velký úspěch, takže letos zopakuji. Jinak ji na kousky nebo nudličky přidáváme i do různých polévek.

Špagetovou dýni jsme jeden rok pěstovali taky, je to zajímavé, jak se po uvaření ta dužnina rozdělí na špagetky, ale jinak nás moc neoslovila, takže už ji dál nepěstujeme.


Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 02:31
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vareni-z-dyni/read.php?1,862054,863447#msg-863447