Polévka pórková s kuřecím výpekem

Autor: Hanule, Datum: 30.06.2012 00:14

tuk (máslo/olej nebo kuřecí sádlo)
hrstička celého kmínu
2 pomenší pórky (anebo 1 poctivě narostlý)
vrchovatá lžíce nasucho opražené celozrnné hladké mouky (zde pšeničné jemně mleté)
zeleninový vývar anebo v horším případku voda či poměr
od hrubých nečistot zcezený výpek z celého kuřete
1/4 až 1/2 lžičky soli, podle toho, jak bylo osolené kuře

zavářka, zde kapání:
1 vejce
1 vrchovatá lžíce celozrnné žitné mouky jemně mleté
příslovečná špetka soli

 

Nebo s celestýnskou nudlí třeba.

 

Galerie:
porkova.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 15:25
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/polevka-porkova-s-kurecim-vypekem/read.php?1,718785,807553#msg-807553