Re: Tipy a fígle do kuchyně

Autor: Anavi, Datum: 01.05.2012 11:57

Mamka teď přišla s fíglem na uchování citronové kůry. Ta kupovaná v pytlících je hnusná, tu nekupujeme. Tak ona vždy nechá přes noc namočené citrony - známá si nějak nechala zjistit v laborce, že když jsou namočené přes noc, tak veškerý chemický postřik je pryč. Potom ostrouhá kůru, dá do plastové krabičky a zamrazí. A podle potřeby odsype do těsta nebo kam je třeba. Jedla jsem u nich drobenkovou buchtu a pěla jsem ódy, bylo to v tom hrozně poznat mls smiley mls smiley a bylo to o level vejš winking smiley

Ty ostrouhané citrony vymačká a dá do skleničky do lednice. Když si dělají pití, naleje do petky vodu, přidá tu citronovou šťávu a v tomto období je to velmi osvěžující.


Vytisknuto z www.week.cz dne 04.05.2024 14:29
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-tipy-a-figle-do-kuchyne/read.php?1,993,771796#msg-771796