Re: Tipy a fígle do kuchyně

Autor: terka, Datum: 21.04.2012 11:35

Do tvořítek na led někdy dám i silný vývar, pak nemusím používat ty kupované kostky

Já když jdu k arabům pro luštěniny a obilniny, tak se tam vždycky zaseknu na dost dlouho, mají tam velký pytlíky s kořením, právě kari, kurkuma, atd. to je vždycky pastva pro oči, a samozřejmě vždy něco musím koupit grinning smiley

 

Majko, možná máš na mysli tuto rýži, ale my ji teda děláme z černé rýže. Je to slaný pokrm, ikdyž tam jsou sladké ingredience winking smiley

100g černé rýže (italská rýže Venere) 1 stroužek česneku 1 polévková lžíce olivového oleje 1/2 polévkové lžíce strouhaného kokosu 1 polévková lžíce rozinek

 

Postup přípravy:

Uvaříme rýži v lehce osolené horké vodě, obvykle kolem 18 minut; necháme okapat. Namočíme rozinky do horké vody. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme stroužek česneku, přidáme rýži, kokos a okapané rozinky. Pár minut povaříme a servírujeme.


Vytisknuto z www.week.cz dne 04.05.2024 12:23
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-tipy-a-figle-do-kuchyne/read.php?1,993,754210#msg-754210