Červené špagety

Autor: daga, Datum: 24.02.2012 18:06

Červené špagety / s rajč. protlakem a česnekem/

 

cca pro 4 osoby:

hovězí maso libové na úzké nudličky máme raději, ale dělávám i z libového vepřového masa

3 x velký rajský protlak - rozhodně NE kečup nono smiley

celá hlavička česneku - normální velikost

olej

sůl, pepř

strouhaný sýr typu Eidam, Čedar ..

 

Na oleji restujeme maso nakrájené na nudličky, bez podlévání, až si maso pustí šťávu a zase se vydusí - tzn. dělat na prudko, stát u plotny a míchat a míchat. Pak osolíme, malinko opepříme a přimícháme rajské protlaky a pár utřených stroužků česneku a dusíme , podléváme minimálně, jen tak, aby směs byla stále taková, jako když jsme zamíchali protlaky, - tzn. krásně hustá šťáva, ne omáčka. Dusit do měkka, kdo má tlakový hrnec, ušetří čas a hlavně se mu nevyvaří šťáva, takže doporučuju thumbs down Když je maso skoro měkké, přidáme zbylý utřený česnek a dodusíme cca 15 minutek, až se chutě prolnou.

Když se přidá všechen česnek hned zkraje, tak mi přijde, že se chuť vyvaří a zase dát všechen česnek až nakonec není ono, prostě to dělám cca půl na půl.

Nakonec je potřeba většinou šťávu dosolit , přidám česnek prolisovaný lisem, takže bez soli a sůl si pak dávkuju až nakonec.

A radím rajský protlak na rozdíl od italských receptů nenahrazovat steril. rajčaty nebo kečupem nebo rajč. šťávou.

Vzniklá šťáva s masem je díky protlakům příjemně nakyslá a hodně česneková, ve spojení se špagetami úžasná mls smiley

 

Na talíři přelít špagety masem s šťávou a hustě posypat sýrem.

 

A já dělám naschvál více porcí, abych do zbylé šťávy mohla zamíchat zbylé špagety a mám je pak ráda ohřáté dohromady, je to zase trošku jiné mls smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 19:18
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/cervene-spagety/read.php?1,718785,723747#msg-723747