Upéct piškot:
5 vajíček
cukr krupice
polohrubá mouka
½ skleničky vody
1 lžíce kakaa
Váha 5 vajíček se rovná váze cukru krupice (zvážíme vajíčka a ve stejné váze odměříme cukr krupici), o 5-7 dkg méně navážíme polohrubé mouky.
Vajíčka rozdělit na žloutky a bílky, bílky našlehat. Do žloutků přidat cukr a skleničku vody.
Do rozšlehaných žloutků s cukrem postupně přidávat na střídačku mouku a bílek. Těsto vylijeme ze ¾ na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Do zbytku (1/4 těsta) přidáme kakao a potom klikatě nalijeme na těsto.
Krém:
3 x puding (možno použít vanilkový, smetanový i karamelový - vše odzkoušeno )
1 litr mléka
2 x vanilkový cukr
15-20 dkg cukru moučka (dávám míň, zdálo se mi to dost sladké).
Z toho uvařit puding a rozpustit do něj celou Heru (nedávat ji úplně do horkého!). Pak pořád míchat, než to trochu zchladne, aby se neudělal škraloup.
Nalít na piškot a ještě na teplý krém naskládat Be-be sušenky (zkoušela jsem
světlé (modré i červené)i tmavé nebo je někdy kombinuji) - jsou potřeba 2
balíčky.
Poleva:
Nechá se vychladnout a navrch se nalije čokoláda (2 x 100 gr čokoláda na vaření
+ trochu Omegy) a dát nejlépe do ledničky. Krájet se to dá, až když je to dobře
proleželé, jinak se sušenky lámou.
Lákavou fotodokumentaci dodala Stano