Re: Jídla která jsou u Vás doma zaručeně TOP

Autor: anny, Datum: 26.01.2007 12:02

MUSAKA

Musaka je grécké národné jedlo a ako také má mnoho variant.Já nebudem uvádzať množstvá jednotlivých ingrediencií,pripravujem ju vždy tak od oka winking smiley

 

musaka 006.jpgPrvá vrstva- Zemiaky       uvarím v šupke,ošúpem a nakrájam na kolečka.Na pekáč vymazaný a vysypaný stúhankou položím vrstvu zemiačkov

 

 

 Druhá vrstva- Mleté hovadie maso    Na oleji spením na kostičky nakrájanú musaka 008.jpgcibulu a cesnak.Maso osolím a okorením (moja oblúbená čubrica alebo pepř,korenie na mletá masa) a pridám na panvičku osmahnúť.Keď sa masko zatiahne,pridám rajčatový pretlak (na 750 g tak dve malé konzervy),premiešam a podlejem sklenkou červeného vína.Nechám trošku prebublať a vypariť. takto upravené maso navrstvím na zemiaky

Tretia vrstva-Lilek   Nakrájam na kolečka,osolím a nechám cca 30 min odpočívať,pustia vodu.Kolečka osuším a narýchlo opečiem na oleji.Olej by mal byť rozpálený,majú tendeniu nasiaknúť ho.Po opečení položím na papierové obrúsky a odsajem prebytočný tuk. Z liliku vytvorím tretiu vrstvu.

 

musaka 005.jpg Na záver si pripravím bešamel: Maslo+hl.múka,urobím zápražku,zalejem mliekom a varím do zhustnutia.Okorením strúhaným muškátovým orieškom.Do uvareného bešamelu vrazím ešte jedno vajíčko, jeden biely jogurt  a strúhaný syr.Obvykle používam rozne druhy syrov (čo práve mám) a ako podotkla Mona,dá sa použiť aj balkánský syr. Musaku zalejeme bešamelom.

Dáme zapiecť na cca 50 minút .

musaka 010.jpg 

 

Galerie:
musaka 006.jpg musaka 008.jpg musaka 005.jpg musaka 010.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 11:57
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-jidla-ktera-jsou-u-vas-doma-zarucene-top/read.php?1,4781,5880#msg-5880