a tohle mě láká... šlo by to snad i bez toho rybího masa, ne?
5 vařených vajec natvrdo
5 lžic smetany
pažitka
2 lžíce hořčice
200 g pečeného rybího masa
citronová šťáva
sůl
sladkokyselá okurka
špetka cukru
1. | Uvařená vejce na tvrdo oloupeme a rozpůlíme. Žloutky vydlabeme a vidličkou rozmačkáme. Polovinu žloutků smícháme se dvěma lžícemi smetany, pažitkou, přidáme 1 lžíci hořčice a vykoštěné pečené rybí maso. Osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Směsí naplníme půlky vajec a urovnáme na mísu. Druhou polovinu rozmačkaných žloutků smícháme se třemi lžícemi smetany, lžičkou hořčice, osolíme, okyselíme citrónem a pokud máme rádi sladkokyselou chuť, také osladíme. Přidáme velmi jemně nasekanou okurku. Omáčkou přelejeme vejce na míse. Zdobíme hlávkovým salátem. Podáváme vychlazené s bílým pečivem. |
Nadívaná vejce
Uvařená vejce natvrdo rozkrojíme na polovinu. Žloutky vyndáme a utřeme s kouskem másla. K nim přidáme ve smetaně namočenou a vymačkanou žemličku, sekanou petržel, citrónovou kůru, špetku muškátového květu, sůl. Touto nádivkou naplníme bílky a dáme je do máslem vymazaného pekáčku. Zalijeme smetanou a v troubě zapečeme.