Re: Tipy a fígle do kuchyně

Autor: slunino, Datum: 12.02.2011 14:55

Určitě to není pro Vás, milé kuchařinky, žádná novinka, ale přesto to sem napíšu:

Vařím masové vývary nejraději den dopředu. Přes noc nechám v ledničce, v zimě na chodbě. Další den z vrchu vývaru (rosolu) vydlabu to nezdravé mastné. Na části pak osmažím zeleninový základ do polévky.

Dnes jsem dělala vývar a potřebovala jsem ho teplý. Tak jsem vzala sítko a přes sítko jsem dala bílou utěrku (hadérka ze starých cích - po mé babičce) a vývar přelila do menšího hrnce. Ta utěrka zachytila nejen ty drobounké nečistoty, ale hlavně dost mastného.


Vytisknuto z www.week.cz dne 01.05.2024 02:40
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-tipy-a-figle-do-kuchyne/read.php?1,993,545945#msg-545945