a Vánoce se blíží:
Ingredience:
60 Hlemýžďů – konzerva nebo mražení, 2 mrkve, 1 láhev bílého vína, 1 cibule se zapíchnutým hřebíčkem, 1 bouquet garni z bylinek (tymián, bobkový list, a petrželka, svázané do balíčku), 1 stonek řapíkatého celeru, 500 ml vinného octa, MAGGI MAGGI Harmonie chuti, MAGGI Bylinky česnek a petržel
Šnečí máslo: 20 ks sardelek, 1 kg másla, 1 veka bílá, 1 l bílého vína, 4 žloutky, 1 citrón,1/2 kg petrželka zelená, sůl, cayenský pepř, nové koření, strouhanka, kuřecí vývar, ulity z hlemýžďů, 5 dkg kaparů, 4 šalotky, 6 stroužků česneku, mleté nové koření
Příprava:
Hlemýždě uvaříme ve vývaru s vínem MAGGI Harmonií chuti , MAGGI Bylinkami česnek a petržel, octem, zeleninou a bouquet garni, posekáme nahrubo, a podusíme s petrželkou a cibulkou na části másla.
Prolisované sardelky utřeme s máslem, přidáme žemli namočenou ve víně, žloutky, kůru a šťávu z citronu, cayenský pepř, posekané kapari, hlemýždě a strouhanku. Naplníme ulity a zapečeme v troubě do zlata.
Jinou variantou je, že hlemýždí maso nenasekáme, do ulity dáme trochu nádivky nebo vývaru, vložíme tělo hlemýždě, zakryjeme nádivkou, posypeme strouhankou a zapečeme.