a tyhle bych si klidně dala:
Recepty > Moučníky a dezerty > Z kynutého těsta
Hodnocení: | |
---|---|
Cena: |
Doba přípravy: 90 minut
Energetická hodnota:
40 g droždí | 500 g polohrubé mouky | 250 ml vlažného mléka | 3 lžičky cukru | 3 skořicové cukry | 100 g lískových jader | 60 g rozehřátého másla | 2 žloutky | 1 celé vejce na potření
Nejprve si uděláme z mléka a droždí kvásek.
Do mouky dáme žloutky, rozehřáté máslo, cukr a kvásek. Propracujeme v hladké těsto a necháme třicet až čtyřicet minut kynout.
Mezitím si připravíme náplň z nahrubo umletých lískových jader, skořicového cukru a tří až čtyř lžic rozehřátého másla.
Po uplynuté době kynutí, těsto lehce propracujeme a rozválíme na jeden centimetr tlustý plát. Potřeme náplní a stočíme jako závin.
Z těsta krájíme tři centimetry silné plátky, které pokládáme do předem máslem vymaštěného pekáče a necháme kynout dalších dvacet minut.
Nakonec je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova.