Re: Co šneci

Autor: Anavi, Datum: 09.11.2007 09:17

a tyhle bych si klidně dala:

Skořicoví šneci

Recepty > Moučníky a dezerty > Z kynutého těsta

Skořicoví šneci
Hodnocení: 1 1 1 1 1
Cena: 1 1 1 0 0

Doba přípravy: 90 minut

Energetická hodnota:

Ingredience:

40 g droždí | 500 g polohrubé mouky | 250 ml vlažného mléka | 3 lžičky cukru | 3 skořicové cukry | 100 g lískových jader | 60 g rozehřátého másla | 2 žloutky | 1 celé vejce na potření

Příprava:

Nejprve si uděláme z mléka a droždí kvásek.

Do mouky dáme žloutky, rozehřáté máslo, cukr a kvásek. Propracujeme v hladké těsto a necháme třicet až čtyřicet minut kynout.

Mezitím si připravíme náplň z nahrubo umletých lískových jader, skořicového cukru a tří až čtyř lžic rozehřátého másla.

Po uplynuté době kynutí, těsto lehce propracujeme a rozválíme na jeden centimetr tlustý plát. Potřeme náplní a stočíme jako závin.

Z těsta krájíme tři centimetry silné plátky, které pokládáme do předem máslem vymaštěného pekáče a necháme kynout dalších dvacet minut.

Nakonec je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova.


Vytisknuto z www.week.cz dne 19.05.2024 02:41
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-sneci/read.php?1,31600,31722#msg-31722